Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 09 (kedd), 22:37

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1131 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 17 (péntek), 18:07 
Zöldfülű

Helló! Én a következő sztorit szeretném ajánlani kjulcsitól: De-nem baj, nem baj! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 17 (péntek), 11:36 
Zöldfülű

önreklám miatt törölve

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kjulcsi 2009 július 23 (csütörtök), 10:40-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 19:24 
Szárnybontogató

beállok a lelkes ajánlgatók sorába, egészen pontosan két regénnyel:
Maya Silver: My Flowers (mint már olyan sokan mások)
valamint:
Hamu: A szivárvány lábánál

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 16 (csütörtök), 18:42 
Írópalánta

Sziasztok! :)

Én is ajánlok egy kicsikét... :D

Gackt - Játékok a'la Dir en Grey (Slash, mert eszméletlen jó, mert tűzforró, mert emiatt szerettem meg a bandát^^)

Gackt - Lehetőségek (Slash, mert ismételten szuper, már csak egy befejező rész kell a végére, és mert emiatt a történet miatt szerettem bele a the GazettE-ba)

Rin5 - Sensei to Gakusei (Slash, mert már a 18. fejinél járunk, de a cselekmény a páros között még csak most kezd kibontakozni, és ez nem azt jelenti, hogy egy lapos történettel állunk szemben. Nem. Tele van izgalmakkal, sötét titkokkal, ami után a mindenre elszánt ex-újságíró fényt akar deríteni... de nem lehet tudni, hogy végül megteszi-e. Szenzációt csinál-e. Mert kezdi megkedvelni a gimnazista Shikit, aki után kutakodik... és aki nála él.)

Hitsugaya - Ajándékok (Van benne Slash... de nehéz azt mondani rá, hogy az. De azt sem lehet rá mondani, hogy ez nem az. És nem is pre-Slash... mert olyan mesterien van az egész történet megírva, lényegre törően, tökéletesen festi le az emberen egyre jobban elhatalmasodó őrületet... és mert emiatt a történet miatt szerettem meg a KAT-TUN-t, és magát a J-Pop-ot.)

SSFL_Draco girl - Felvilágosítás (Snarry, mert ha két rokonlélek egymásra talál, ott nincsenek határok, megszületik egy tünemény, ami egyszerre olyan nevettető, olyan erotikus, és olyan szexualitással van tele.... hogy csak na.)

Liana - Szexi vagyok! (pre-Slash, mert... olyan élethűen írta meg ezt a kis szösszenetet, hogy le a kalappal. Most is az a szám megy, amit hallgatni kell közben. Az ember egyszerűen ugyanúgy át tudja érezni a dolgokat, mint Miyavi.)

Most inkább több volt a J-Pop és J-Rock történet, de ilyenek is kellenek! *és reménykedik, hogy valamelyik bekerül az ajánlóba* :D

PuszPá:Erynnis

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 14 (kedd), 22:13 
Zöldfülű

shanon widow írta:
Noszi írta:
Ajánlanám ezt a történetet:
Út a Pokolba írta: Clytia

------------------------------------------------------------------
Jó olvasást! :) [/i]˛

Csatlakozom! :lol:

Maya Silver írta:
Én is csatlakozom. Sőt, akkor már a Verseny a szerelemért!-et se hagyjuk említés nélkül!

Tudom, ez itt off, de annyira köszönöm! :) Komolyan, nem is tudom, mit írjak... Tényleg ezer hála Nektek! Annyira jól esik...

Továbbra is ajánlom a My Flowerst, ha már itt járok :))

Köszönöm, amit látok:
a teremtett világot,
hogy még a rossz sem céltalan;
mindennek jelentése van.
(Vas István)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 14 (kedd), 20:15 
Billentyűzetgyilkos

Luciatus írta:
ajánlgatós hónapom van XD

szóval szívesen látnám kiemeltként Villette - Egy idejecímű versét.

én is azt a sort emelném ki belőle, amit ő a leírásánál:
Egy ideje angyalokat sózok a havon

ezt én is ajánlom :D Érdemes elolvasni ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 14 (kedd), 19:07 
Fanfic-faló

ajánlgatós hónapom van XD

szóval szívesen látnám kiemeltként Villette - Egy idejecímű versét.

én is azt a sort emelném ki belőle, amit ő a leírásánál:
Egy ideje angyalokat sózok a havon

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 14 (kedd), 9:38 
Betűmániákus

Maya Silver írta:
"Ajánlanám ezt a történetet:
Út a Pokolba írta: Clytia"

Én is csatlakozom. Sőt, akkor már a Verseny a szerelemért!-et se hagyjuk említés nélkül!

Az utóbbi már kikerült az ajánlóba :lol:
Most már az Út a pokolba történetén van a sor :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 14 (kedd), 9:18 
Írópalánta

"Ajánlanám ezt a történetet:
Út a Pokolba írta: Clytia"

Két embert az emlékei kötnek össze, s az élet értelme a közös élmények és a szeretet.

$star <b>A KASMÍR Szövetségi Matróza</b> $star

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 13 (hétfő), 21:23 
Betűmániákus

Noszi írta:

Nagyon jól megírt, kivételes jó humorú kevés szálon futó, Madam Puddifoot kávézója kategóriájú történet.

Leírás:
Ezt a történetet még az ötödik rész megjelenése után írtam... Régebben fenn volt a merin, de aztán levettem. Na mindegy most újra felrakom, kicsit javítva. Amit tudni kell róla, hogy annak idején ilyen témáról nem írtak... TARTALOM- Hermione Granger életét tönkreteszi egy titok, mégpedig, hogy Ő Voldemort lánya. A sors persze összehozza Dracóval, hiszen ez a párosítás van bejelölve, de egyáltalán nem úgy, ahogy az szokványos.
Jó olvasást! :)
˛

Csatlakozom! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 13 (hétfő), 21:13 
Könyvmoly

Nagyon jól megírt, kivételes jó humorú, ötletes, Madam Puddifoot kávézója kategóriájú történet.

Leírás:
Ezt a történetet még az ötödik rész megjelenése után írtam... Régebben fenn volt a merin, de aztán levettem. Na mindegy most újra felrakom, kicsit javítva. Amit tudni kell róla, hogy annak idején ilyen témáról nem írtak... TARTALOM- Hermione Granger életét tönkreteszi egy titok, mégpedig, hogy Ő Voldemort lánya. A sors persze összehozza Dracóval, hiszen ez a párosítás van bejelölve, de egyáltalán nem úgy, ahogy az szokványos.
Jó olvasást! :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Noszi 2009 július 15 (szerda), 11:59-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 13 (hétfő), 14:57 
Ó-nagy-admin "backstage"

Egy PD-sztorit ajánlanék. Athanor: A kozmosz lelkei

Gyönyörű, felkavaró, hátborzongató.
Fejezetenként újabb csavarokkal, és úgy navigál a világában, mint ahogy nagyon kevesen tudnak.
A karakterek kidolgozottak, mindnek múltja, önálló személyisége és indítéka van, semmi sem történik véletlenül, egy-egy szava, apró, szinte fel sem tűnő megjegyzése olykor fejezetekkel előrébb mutat. Mindenképpen kiemelésre érdemes.
Tényleg gyönyörű, tényleg tökéletes. Szerintem valódi ritkaság.

http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=7330

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 10 (péntek), 18:53 
Fanfic-faló

Bár befejezetlen, és a szerző elfoglaltsága miatt (ha jól láttam) az is marad még egy ideig, azért hátha:

Shyshapca - Vonósnégyes

AU Sirius szabadúszó csellista, aki az utcán szerzi be mindennapi kenyerét. Remus hegedűművész az Aesti vonósnégyesben. Amikor kettejük útja keresztezi egymást, tanulniuk kell a másiktól, különben mindketten odavesznek és a zene is meghal. SLASH
Fordítás, eredeti író Aquila Corax

szerk:

igazából ez is zseniális a szerzőtől szerintem:

Shyshapca - Kegyetlen játékok

Egy könnyű kis WVV-s novella, ami arról szól, mi történik, ha az eltunyult ifjúságon végignézve a Roxfort tanári kara eldönti, hogy kemény mugli sportokat erőszakol a diákokra. A Tekergők úsznak, táncolnak, futnak, lőnek, dobnak - legalábbis megpróbálják mindezt, hírnevüket igencsak kockáztatva.
Szintén fordítás, de nem látszik rajta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 július 06 (hétfő), 12:39 
Zöldfülű

Sziasztok!
Most olvastam két szuper történetet és szeritem mindenkinek érdemes elolvasni mert nagyon jók, ezért ajánlom
Szireisz: Every you every me
Aremeh: Húg és szerető

pussz mindenkinek

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 28 (vasárnap), 15:54 
Fanficbúvár

Tartózkodási hely: Leslie és Jess Terabithiájának és Sarah Labirintusának a határvidéke
Köszi, most már kicsit tisztább a dolog! :-)

"Close your eyes, but keep your mind wide open!"

$star KASHMIR Szövetség-tag! $star

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 27 (szombat), 19:31 
Billentyűzetgyilkos

Ailana írta:
Sziasztok!

Gondoltam, megérdeklődöm, hátha valaki ki tud segíteni a válasszal, hogy hogyan is működik pontosan ez a kiemeltek közé kerülés dolog. :oops:
Azt látom, hogy az itt legtöbb ajánlást kapottak közül kerülnek ki, de kíváncsi lennék, mi játszik még fontos vagy fontosabb szerepet az elbírálásban! Az adminok véleménye vagy valami más egyéb is?

Elég sok szempont van, bár a dolog koránt sem olyan bonyolult.
Először is minden kategóriából válogatunk legalább egy történetet. Tehát MP. PD, SV, WVV, Versek, és slash. Aztán nézzük, hogy a korhatár megoszlás is aránylag rendben legyen. Ne mindegyik 18-as, hanem lehetőleg legyen 16, 14, korhatár nélküli is. Ezen felül mindig keresünk novellát, hosszabb regényt és rövidebbet is.
Természetesen a történetnek rendben kell lennie helyesírásilag, formailag, moderálás közben se legyen vele semmi probléma, mikor új feltöltésre kerül sor. Mivel sokaknak esélyt akarunk adni a kikerülésre, figyeljük, hogy ne legyen kiemelt ugyanaz az ember újra és újra, még ha sok arra érdemes története is van. Jó pár hónapnak el kell telnie, hogy ismét szóba jöhessen a neve.
Nem csupán az itteni ajánlatokat nézzük, hanem mi, adminok is írjuk magunknak is, ha találkozunk valami figyelemreméltóval, és természetesen azok is bekerülnek.
Rendben, azt hiszem, talán mindent leírtam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 26 (péntek), 18:25 
Fanfic-faló

én Kaimeitől ajánlanám a Bábmestert

Leírás:
Voldemort újabb húzásának következtében Harry elveszíti mindenét, emellett rá kell jönnie, semmi sem az, aminek látszik, és ha élni akar, győzedelmeskednie kell a világ leghatalmasabb mágusa fölött... De akar élni egyáltalán? És ha akar, a fényben, vagy a sötétségben, ahová talán mindig is tartozott?

Egyébként Voldemort/Harry slash, de semmi komoly testiség nincs benne, és ettől (is) zseniális.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 24 (szerda), 22:45 
Fanficbúvár

Tartózkodási hely: Leslie és Jess Terabithiájának és Sarah Labirintusának a határvidéke
Sziasztok!

Gondoltam, megérdeklődöm, hátha valaki ki tud segíteni a válasszal, hogy hogyan is működik pontosan ez a kiemeltek közé kerülés dolog. :oops:
Azt látom, hogy az itt legtöbb ajánlást kapottak közül kerülnek ki, de kíváncsi lennék, mi játszik még fontos vagy fontosabb szerepet az elbírálásban! Az adminok véleménye vagy valami más egyéb is?
Nem magam miatt kérdezem, csak van két olyan történet, ami szerintem mindenképpen megérdemli, hogy ott legyen a kiemeltek között, de eddig néhányan hiába "szavaztunk" rájuk, nem kerültek be a híres nyolcba. :-(
Ha az a lényeg, hogy többször is kell rájuk voksolni több hónapon át, hát rajtam nem múlik, csak nem tudom, van-e értelme. Úgy értem, ha egyszer már szavaztam valamire, megtehetem többször is? Bocsi, még nem vagyok a legjártasabb ezen a téren... :oops:
Köszi a választ, bárkitől is kapom! :-D
Ailana

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 20 (szombat), 17:19 
Fanficbúvár

Köszönöm szépen az ajánlást, shanon widow!:-) (megint!!!)
És örök hálám a kitartó véleményezésedért is! Köszi, köszi! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 20 (szombat), 11:19 
Betűmániákus

Ismét jövök és ajánlok:

Drachiss - Enchanting
Cafrinka - Fekete lamoure
Ailana - Álmodj velem!
Lauras - Héé, nem vagyok fiú!
Drachiss - Félistennek született

Egyelőre ennyi. Ha valami eszembe jut, még szerkesztek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 19 (péntek), 12:16 
Zöldfülű

Ha lehet, én is ajánlanék valamit. Mary Silvertől a Vissza a Matulába! és annak folytatást a Húsz év múla c. sztorikat. Nem HP-s ugyan, de hátha...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 14 (vasárnap), 22:26 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: A laptopomhoz hozzáragadva, honlapot szerkesztve vagy programozva.
Jan Collie írta:
azért ilyen hosszadalmas és körülményes az kifutott kiemeltek listájának frissítése, mert azt csak kristie tudja megcsinálni, aki nem nagyon ér rá. de majd intézkedünk, hátha összejön.

:) Akkor továbbra is türelmesen várok :) Köszi a választ! :D

És, hogy ne legyek off:
Ajánlom még Macstól az Igaz/Hamis-t, igazán izgalmas kis nyomozós-ködös regénynek néz ki. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 14 (vasárnap), 21:47 
Fanfic-faló

Nevotil írta:
Esetleges kérés/kérdés az adminokhoz: ha majd lezajlott a vizsga/érettségi időszak vagy amikor ráértek (hehe, jó vicc...) bővítenétek majd az Ajánló blokkot? Csak, hogy ne ajánljunk olyat, ami már kinn volt :)

azért ilyen hosszadalmas és körülményes az kifutott kiemeltek listájának frissítése, mert azt csak kristie tudja megcsinálni, aki nem nagyon ér rá. de majd intézkedünk, hátha összejön.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 14 (vasárnap), 20:48 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: A laptopomhoz hozzáragadva, honlapot szerkesztve vagy programozva.
Csatlakoznék az ajánlókhoz, akik a Silex Viridist illetve a Tagadást ajánlották :) Ezeken kívül továbbra is ajánlom:
- banjuli: Lelked sorsa
- hmm, azt hiszem a többi már kikerült :D Bár nem vagyok biztos benne, mert kicsit lyukas az agyam...
Esetleges kérés/kérdés az adminokhoz: ha majd lezajlott a vizsga/érettségi időszak vagy amikor ráértek (hehe, jó vicc...) bővítenétek majd az Ajánló blokkot? Csak, hogy ne ajánljunk olyat, ami már kinn volt :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 13 (szombat), 14:21 
Írópalánta

Sziasztok! Én a június ajánlóba szeretném ajánlani Ukume-től a Miért?-et, mert egy nagyon jól megírt történet, és az események is nagyon fordulatosak.
:-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 07 (vasárnap), 23:13 
Zöldfülű

Már egyszer szót emeltem ezügyben, de önismétlek egyet, ha már látom, másoknak is ennyire tetszik! Szintén Maya Silver My Flowers című művét ajánlom :D Remélem, bekerül a júniusiba 8) Ritka aranyos, kedves történet

Köszönöm, amit látok:
a teremtett világot,
mindennek jelentése van.
(Vas István)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 06 (szombat), 10:46 
Könyvmoly

Ha más sikeresen regisztráltam a fórumra, nem hagyhatom ki, hogy ne ajánljam egyik kedvenc történetemet a június havi ajánlóba. :-) A kiválasztottam Maya Silvertől a My Flowers című mesés története. (A P/D kiemeltek közé természetesen.) Nem fűznék hozzá semmi tartalmat, alattam Ailana tökéletesen leírta már. Ja, és végül, de nem utolsó sorban: köszönöm neki, hogy ichlettel egybekötött ötletet adott az ajánláshoz. :-D Üdv, KyKy

" Ha az ember hisz önmagában, nem becsül le másokat."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 22:03 
Fanficbúvár

Épp most fejeztem be Maya Silver My Flowers-ének legújabb fejezetét, és nem állhatom meg, hogy ne ajánljam ezt a történetet is a P/D kiemeltek közé!:-)
A történet egy tizenéves ötösfogat mindennapjaiba enged bepillantást, akik az őszi szünet beköszöntével egy "csoda-völgyben" találják magukat és ilyen módon az élet minden napra tartogat számukra egy kis meglepetést. Maya pedig kivételes tehetséggel és kreativitással meséli el a történéseket. Megmutatja nekünk, hogy nincs okvetlenül szükség varázslényekre, boszorkányokra, varázspálcára vagy gonosz ellenségre ahhoz, hogy az élet különleges legyen (és a történet szerethető és izgalmas), vagyis a hétköznapi élet szépségeit osztja meg velünk. Burkolt humora, életre kelő leírásai és kedves virágnevei pedig csak plusz ajándékok az élményhez! :-)
Ha a Silex Viridis az egyik legjobb P/D-s regény, akkor a My Flowers a másik!
Szóval szerintem ennek a történetnek is ott a helye a kiemeltek listáján!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 11:13 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ailana írta:
Sziasztok!
Ha már felregisztráltam, kötelességemnek érzem, hogy megemlítsek nektek egy misztikus, különleges, fantasztikusan kreatív és egyéni történetet, aminek én az elejétől kezdve a hatása alatt állok. Két nagyon tehetséges szerző töri rajta a fejét már hosszabb ideje és minden fejezettel csak egyre érdekesebbé, letehetetlenebbé varázsolják a történetüket és egészen új fantasy világot teremtve meg. Közben pedig a fogalmazásmódjuk élvezetes. Szerintem ezen az oldalon P/D kategóriában magasan a legjobbak között van, viszont eddig nem kapott elég figyelmet:
EA Games - Silex Viridis

Szeretném ajánlani, mert szerintem mindenképpen a kiemeltek között a helye!

Öket én is ajánlom, ráadásul iszonyat jó fejek a szerzők. Oltom őket a hibákkal és még csak fel se veszik. :D Imádok minden egyes részt!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 05 (péntek), 6:41 
Könyvmoly

Sziasztok!

A júniusi kiemeltek közé, és mindenkinek elolvasásra is ajánlanám pár kedvencemet :)

Lauras: Draco Malfoy felfedezései - ilyen vicces drarryt keveset olvastam :)
Lauras: Gyűlölj örökké! - ez pedig az előző ellentéte, komorabb, de nagyon jó :)
Germa: Megtalált válaszok - csodálatos történet, egy csodálatos írótól :)
Germa: Köszönet, Lord Voldemort - ez pedig az egyik legjobb snarry fordítás, amit valaha is olvastam :)
SSFL: A színfalak mögött - ha valaki kíváncsi Tom és Daniel kapcsolatára, úgy mint én :) Izgalmas történetnek ígérkezik :)
Draconia: Kék cseresznye / Reload, átdolgozott verzó - a szerző - szerintem - egyik legjobban sikerült műve, melyet levett egy méltatlan vád miatt, de szerencsére most visszatöltötte :)
Draconia: Shane / L-word tribute - életem első femje :) és tetszik :)
Reszeltvíz: Nem-es kérdés - még mindig azt mondom, hogy ez az egyik legeslegjobb sajátszereplős írás, amit olvastam :)
Drachiss: Hiú remény - szavak sincsenek rá, hogy mennyire jó :) Vicces. Izgalmas. Fordulatos. Csodálatos :)
Drachiss: Lovagregény - életemben nem nevettem olyan jót, mint ezt a kis történetet olvasva, mindenkinek csak ajánlom :)
Szemi: A vérfarkas, a metamorfmádus meg a többi hülye II. - Vigyázz, Stratford, jövünk! - mit mondjak? Imádom :) Aki olvasta az első részt az tutira ezt is :) Aki még nem, sürgősen álljon neki :)
Erynnis: My Harry Potter poems - csodálatos versek :)
Gackt: Játékok a'la Dir En Grey - elbűvölő, magával ragadó történet, és nem utolsó sorban végtelenül szexis... :)
Gackt: Találkozások - van úgy, hogy az emberbe beleivódik egy történet, és folyton azon gondolkodik, hogyan is lesz a folytatás. Ez is ilyen történet :)
herika: Kompromittáló helyzetek - nagyszerű snarry fordítás :) Hol megszakad az ember a nevetéstől, hol meg lerárgja a körmét az izgalomtól :)
Numeness: Remus színre lép - remek történet, ezt nem lehet leírni, ezt olvasni kell :)
No és végül, de korántsem utolsó sorban :)
mellons: A három Harry - ha azt írnám, hogy eredeti, rendkívül humoros és remekül megírt történet, az nem lenne elég :) A remek karakterábrázolásokat is feltétlenül meg kell említeni és azt, hogy olvasása közben én már többször is majdnem leestem a székről a nagy nevetéstől :)
mellons: Forduljon a világ - alapmű, nekem :) Én innentől így látom Perselust :)
mellons: Forduljon még egyet a világ - életem legmosolygósabb drarryje :)

Nos nehéz volt választani, mert ezeken kívül is még rengeteg jó írás van :)

Üdv!

D.G.

Dracoista szakslasher papnő

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 június 04 (csütörtök), 22:13 
Fanficbúvár

Sziasztok!
Ha már felregisztráltam, kötelességemnek érzem, hogy megemlítsek nektek egy misztikus, különleges, fantasztikusan kreatív és egyéni történetet, aminek én az elejétől kezdve a hatása alatt állok. Két nagyon tehetséges szerző töri rajta a fejét már hosszabb ideje és minden fejezettel csak egyre érdekesebbé, letehetetlenebbé varázsolják a történetüket és egészen új fantasy világot teremtve meg. Közben pedig a fogalmazásmódjuk élvezetes. Szerintem ezen az oldalon P/D kategóriában magasan a legjobbak között van, viszont eddig nem kapott elég figyelmet:
EA Games - Silex Viridis

Szeretném ajánlani, mert szerintem mindenképpen a kiemeltek között a helye!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 30 (szombat), 21:37 
Könyvmoly

Most olvastam el Ginewrától a Végzetes szerelmet, Twilight fanfic, de valami hihetetlenül jó. Én bátran ajánlom mint kiemeltnek, mind olvasásra :wink:

"Ay, every inch a king!"

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 29 (péntek), 19:20 
Zöldfülű

Jaj ezt a napokban találtam nem tudom, hogy ti ismeritek-e : Aya- tól az Éjfeketét? bár igen sok kritikája van azért lehet, hogy még páran nem olvastátok...megéri!!!Draco&Hermione fanoknak kötelező!
És amire ma bukkantam: bocsytól a Csak egyetlen napot...
Ez is egy nagyon király novella a fenti pedig story

S eltűnsz, ahogy gondolom...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 22 (péntek), 21:42 
Betűmániákus

Jövök megint...

Tartom magam ahhoz, amit már lentebb is kijelentettem, hogy ha fordítást is lehet ajánlani, akkor:

Tündibogyó - Tagadás
Nevotil - Éden

Megjegyezném, hogy nagyon örülök annak, hogy egyre többen kápráztatnak el minket csodás fordításaikkal Severitus és Snarry témában. Pontosabban, engem nem kápráztatnak el, mert én nem értek a párosokhoz, de biztos jók, ha már némelyik ilyen gyöngyszem belekerült az ajánlóba... :-D

Na, most jöjjenek a "magyar billentyűzetpusztítók" művei:

Drachiss - Enchanting
Drachiss - Hiú remény
Drachiss - Félistennek született
Draco Girl - Egy kádban az ellenséggel
Ailana - Álmodj velem!
Lauras - Héé, nem vagyok fiú!
Cafrinka - Fekete lamoure
Ailana - Világ a szivárvány másik oldaláról
Mert ha kinyitnánk a szemünket, látnánk, hogy ezernyi csoda vesz körül minket

Hú, most ennyi jutott eszembe, de még szerkesztek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 19 (kedd), 17:29 
Zöldfülű

Numeness -Remus színre lép- Ez egy állati story Remus főszereplésével...persze Sirius is belemászik a story egyszerüen szerelmes szorakoztató...
Veronica - Őszínte érzelmek- A legjobb vámpíros történet...
Dorcsy- Susie és az a bizonyos tekergő- Sirius főszereplésével egy baromi jó szerelmes story ami az egyik legjobb mind közül...és Sirius állati édes benne...
Cassandra Denem- Ha egy Adonisz koppan- na szintén egy Siriusos szerintem kezditek kitalálni ki a kedvencem szóval ez inkább egy vicces és szerelmes de annyit lehet rajta röhögni...
Szóval ezeket mindenkinek ajánlom! :-)

S eltűnsz, ahogy gondolom...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 18 (hétfő), 20:18 
Fanficbúvár

Villette írta:

adme : Az apám boákkal táncol

Ezt ajánlom én is! :) Kevés ilyen jófej saját karaktert lehet találni, mint amilyen a sztoriban szereplő lány. :-D

Xwoman csigaháza

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 18 (hétfő), 20:06 
Fanfic-faló

még gyorsan én is megjelölök pár ficet, amik egy-egy helyet érdemelnek – szerintem – a főoldalon:

Assa : Hófehérke – egyszerű a képlet: hátborzongatóan jó. nagyterem kategóriás, 12-es korhatárral, egyrészes történet, főszerepben a kisfiú tom denem, kit arra kényszerítenek az árvaházban, hogy eljátssza hófehérke szerepét. a hét másik fiú nem is gondolná, milyen következményei lesznek ennek a szórakozásnak, amit tom kárára akarnak művelni. a stílus egyszerűen lebilincselő, és az egész történet megdöbbentő – méltatlanul kevés kritikával.

Kisera : Átkozott vagy te az asszonyok között… – egy történet meroperól, aki egyszer mert álmodni, de ez az álom később rémálommá változtatta életét. kategória a sötét varázslatok, korhatár 14-es, és maga a novella felkavaró, intenzív, nem hagy hidegen. a terhes nő elkeseredett órái, szíve alatt a megszületendő „iszonyattal” – de vajon nem pont merope maga teszi olyanná tom denemet, amilyenné válik? nem egy felhőtlen történet, de a Kiserától megszokott színvonal és az ötlet magáért beszél.

adme : Az apám boákkal táncol – „Gilderoy Lockhart egyetlen lánya, a Szombati Boszorkány tinicsillaga megelégeli a sztáréletet és beiratkozik a Roxfortba.” - kell ennél több egy jó, könnyedebb történethez? XD nagyterem, nincs korhatár, és a csípős humor garantált. egy groteszk, ironikus darab, folytatásos regény, ami a negyedik fejezeténél tart. maga az ötlet is már megér egy imát, és a kivitelezés is eddig hozza az ehhez elvárt szintet. az írói magatartás, a kellő távolságtartás a szereplőktől még a kiszámíthatónak hitt események mögé is becsempészi a gunyoros hangnemet.

sajna lightosabb kategóriákban mostanság nemigen tájékozódom, de remélem, ha nem is kerülnek be a kiemeltek közé, lesz aki kedvet kap a történetekhez. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 18 (hétfő), 19:34 
Ó-nagy-admin "on stage"

Szemi írta:
Ajánlanám még fonixkonnytől az Egy gyilkosság története c. fictiont. Nagyon jó, és túl kevés a kritikája. :(

Teljesen véletlenszerűen olvastam el pont most, :oops: :roll: és csatlakozom Szemihez. Tényleg érdemtelenül mellőzött történet, pedig nagyon érdekes, amit ír.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 18 (hétfő), 18:45 
Fanficbúvár

Ajánlanám még fonixkonnytől az Egy gyilkosság története c. fictiont. Nagyon jó, és túl kevés a kritikája. :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 16 (szombat), 14:51 
Ó-nagy-admin "on stage"

Két történetet szeretnék ajánlani, amik azt hiszem, még nem hangzottak el itt. :)

Az első Jan Collie Negyvenhat év és két hónap című története. Ez az az igazi fanfic, ami a Rowling által valóban megírt elemeket használja fel, és a legkevesebb változtatással bűvészkedik. Mégpedig hihetetlenül jól. :) Albus Dumbledore és Gellert Grindewald története, slash, de csak érzések szempontjából. Eredetileg ugyan Kívánság Üstre készült, de ha ez nem akadály... akkor nagyon, nagyon, nagyon ajánlóba való. :)
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=49317

A másik A tizenharmadik tündér plb tollából. Méltatlanul mellőzött, szerintem. :? Az író ugyan kicsit leült vele egy ideje, de érdemes várni rá. Főszerepben egy ízig-vérig Draco Malfoy, egy talpraesett mugli (?) könyvtároslány, és egy réges-régi horcrux, az eredmény pedig izgalmas, krimis, pörgős, sziporkázóan humoros és nagyon szórakoztató. Bárkinek tudnám ajánlani, nem lehet nem szeretni. :)
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=31738

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 16 (szombat), 11:15 
Szárnybontogató

Fordítást ajánlanék. Tehát Tipca fordításában:James Potter és az Ősök udvara
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=39339
megj.: méltatlanul kevés kritikát kapott. :?

vagy ennek a sorozatnak a még be nem fejezett, vagy is nem rég elkezdett második része azaz James Potter és a Kapuőr átka http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=51820
szintén Tipca fordítása

EKLE $star :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 15 (péntek), 8:07 
Tollforgató

Aki akár csak egy írást is olvasott barterikától, az tudja, hogy nem alaptalanul ajánlom tőle a Kamaszkorom utolsó nyara című remekművet.

Folytatva a Twilightos témát véleményem szerint igen figyelemre méltó még Luna Aurora Eljő az alkonyat című regénykéje és style A legszebb Cullen című írása.

Melegen ajánlom mindhármat a téma kedvelőinek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 13 (szerda), 7:53 
Betűmániákus

Hú! Hali!
Ha lehet, akkor ajánlanék egy fordítást is, méghozzá Tündibogyó Tagadás c. fordítását. Ez egy SS/HG fic. Hihetetlenül élethűen van lefordítva, észre se lehet venni, hogy nem magyar nyelvű írás. Mindezt köszönhetjük Tb-nek. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom. :-D Meglegyezném, hogy még nagyon az elején járunk a műnek, ezért még korán sem kezdett kialakulni a várva várt SS/HG szál. Majd idővel. Szerintem ezért annyira pompás, és Tb-t is ezért foghatta meg. Mert nem egy 3 fejezet alatt kialakuló szerelem van benne, hanem jó sok fejezetből álló. Az író - aki mellesleg angol, és rengeteg díjat besöpört ezen írásával - nem kapkodta el, és minden körülményt normálisan megteremtett...

Na, befogom. Szóval ajánlom. Nagyon. Mindenkinek, aki csak kicsit is szereti a párost, annak is aki csak ismerkedik velük, annak is eddig érthetetlen okok miatt ódzkodott tőle (most szépen lassan meg lehet emészteni a dolgokat...) és annak is, aki imádja.

Sziasztok! ;) ;) ;)

Szerk: És, ha már a fordításoknál tartok akkor, Nevoltiltól az Éden. Ő fordítja. Ez egy LM/HG, ami csupa ritkaság erre felé. Ő is élethűen fordít le mindent. Megborzongok mikor olvasom, annyira jó. Az eredeti író veszettül jól ábrázolja mind a fizikai, mind a lelkiállapotot és ezt Nevotil mind-mind visszaadja. Eléggé nyomasztó és részletes,. Gondolom az senkit sem lep meg, hogy +18 :-Ą Ezt is szintén ajánlanám mindenkinek akinek erősek az idegei és szereti a párost. Most már tényleg sziasztok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 10 (vasárnap), 19:42 
Írópalánta

*bepoff*

Jöttem lelkesen ajánlgatni :D

Na akkor:

- Sortium: Griffendéles ötletek és következmények (mert nagyon jó, mert az írója is nagyon ott van a lista elején, mert szeretem, és mert már annak ellenére a kedvencem, hogy még csak két fejezetes)
- Kaimei: Végtelen pirkadat (mert az egyik legjobb Hp és Twilight mix, mert nagyon szépen van megírva, mert egyszerűen imádom és nem tudom megunni)
- SSFL: Snarry versek (mert ilyet még sehol sem találtam, mert egyszerűen leigáz a verseivel, eltipor, egyszerűen eltapos, ketrecbe zár. Ezek a legjobb Snarry versek.)
- ukume: Miért? (mert akárhányszor olvasom újra, mindig képes borzongásra, sírásra, egyszerűen érzelmekre késztetni, felrázni a mindennapokból, beizzítani a rozsdás motort.)
- Jessica_B_Vicious: A mikulás csaja (mert egyszerűen hihetetlen amit ez az író művel, szétröhögöm az agyam, és az ember mindig tanul valami jó beszólást :D )
- Germa: Megtalált Válaszok (mert még csak a 4. résznél tart a történet, de már most mélyen beleivódott a lelkembe, és terepet kapott a szívembe. Mert eszméletlenül jó az egész történe, mert az írója is eszméletlen.)

Nem tudom fordítást lehet-e, de ha igen, akkor én most ajánlok egy naggyon tutkó kis fordítást, ahol kb. mikor a fejiket olvasom, vagy hatszor olvasok el egy mondatot a magyarsága, lenyűgözősége miatt. Mert mikor először elolvasom nem vagyok képes magára a tartalmára figyelni, mert annyira elámulok a szerkezetén és magyarságán. Ez egy hihetetenül jó regény, tele érzelmekkel, lelki gyötrődéssel.

Szóval! - gernon: Nincs Menedék (erősen ajánlom mindnkinek)

*kislattyog a dolga végeztével, teljesen megnyugodott lelkiismerettel* :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 06 (szerda), 22:19 
Zöldfülű

Dimitry írta:
LanaSwan: Senkinek sem kellesz! http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=50233

Én is ajánlom! Tényleg megérdemelné :)

Köszönöm, amit látok:
a teremtett világot,
mindennek jelentése van.
(Vas István)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 06 (szerda), 20:14 
Szárnybontogató

LanaSwan: Senkinek sem kellesz! http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=50233

EKLE $star :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 01 (péntek), 19:07 
Ó-nagy-admin "backstage"

Asha "Jó újra látni Téged"-jét én is ajánlgatom! Szó szerint hátborzongatóan jó! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 01 (péntek), 18:57 
Fanficbúvár

Jövök reklámozni! :D Illetve ajánlani, no...
Ehavi kedvenceim:
darktuliptól a MelegSzem avagy amikor a Prófétának riválisa akad, mert ez egy eszméletlen jó történet, és húúúúúúúú! *bamba vigyor*
Szintén darktuliptól az I kill you, I miss you, I need you, I love you-t, mert ez (is) egy drarry, és nagyon jó a története. Nem mindennapi! :)
Hogy a drarryk talaján maradjunk, imádom még draco girl: Egy kádban az ellenséggeljét, ami eszméletlen jó, orbitálisakat lehet rajta röhögni és büszkévé tesz, hogy nekem is volt egy pici közöm hozzá. :D

Egy kis Privet Drive-oskodás: 1538anonym: Enyém című fordítása egyszerűen eszméletlen, az egyik legjobb Dr.House-os fiction! És hát a páros... :)
Szintén fordítás, inkább az elgondolkodtató kategóriában van Athina Alardtól a 1 Litre of Tears.
Ééééés már csak egy van! Asha-tól a Jó újra látni Téged. :)

Röviden ennyi! x)

U.i.: okéoké, legyen még Padfoot: A kárpit két oldalán

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 május 01 (péntek), 11:45 
Zöldfülű

Sziasztok! :)

Gondoltam én is megosztom veletek az én kedvenceimet, amik örökké azok is maradnak, mert nem lehet beleunni olvasásukba. És megérdemelnék, hogy a kiemeltek közé kerülhessenek egyszer.

Csacskasaccka: Varázslatos ellenségek. - Annyit fűznék hozzá, hogy nem kezdő író, a történet magával ragadó.
Spirit Bliss: Kényszerházasság. - Erősen 18-as korhatár, de imádom. Dracóval a főszerepben. ;)
Spirit Bliss: Léleklátó. - Draco/OFC történet. Draco karaktere könyv hű, s egyszerűen zseniális.
Rosmary B: Prefektusi fürdő – avagy, milyen következménye van annak, ha elfogy a samponunk. - Egy hihetetlen jó H/HR fanfic, ami humorosan közelíti meg ezt a párosítást. :) Nekem sok, kacagós percet hozott. :-D
Casia: Ördögi színjáték. - Szintén H/Hr, de nagyon kalandos és izgalmas Harryvel a sötét oldalon, ami már érdekes.
Lylila Bloom: Ellentétes érdekek. - Imádom. :) Draco olyan, amilyennek elképzelem.
orsy16: She or He? - H/Hr (megint), de ezt nem hagyhatom ki. Humoros, izgalmas.

Még ha nem is kerülnek kiemeltek közé, jó olvasást azoknak, akik még csak most kezdenek majd bele valamelyik történetbe. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 április 29 (szerda), 6:47 
Könyvmoly

Nos végre ide is elértem:)

Ezúttal a májusi ajánlóba tenném meg javaslataimat, néhány kedvencemmel kapcsolatban:

Lauras: Draco Malfoy felfedezései, mert bár ez az első drarry írása engem máris elbűvölt vele
Lauras: Héé, nem vagyok fiú!, mert továbbra is úgy vélem ez a történet megérdemelné, hogy kiemelt legyen
Mellons: Ha erősen akarod, mert két fejezetben is le tudta írni úgy a két főszereplő érzéseit, amit én 23-ban nem tudok...
Drachiss: Elvetemült tinédzser hős, mert zseniális:) A fordítás és a történet is
Darktulip: MelegSzem avagy amikor a Prófétának riválisa akad, mert nagyon vicces és izgalmas történet
Szemi: Szintetikus halál, mert a maga 14 évével az író olyat alkotott, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni
Draconia: Song to say..., mert szeretem ezt a történetet, mert szeretném, ha az író folytatná :)
Reszeltvíz: Nem-es kérdés, mert bár saját szereplős történet mégis magához láncol:)
Stoobie: Moonflower, mert imádom a jól megírt szokatlan párosítású műveket
Gackt: Játékok a'la Dir En Grey, mert egyszerűen imádom:)
SSFL: A színfalak mögött, mert nagyon jó ötlet, és remélem hamarosan olvashatjuk a folytatást is :)
Erynnis: My Harry Potter poems, mert szeretem ezeket a verseket:)

Üdv!

D.G.

Dracoista szakslasher papnő

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1131 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra